e-Λιανικό - Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος

Πρωταρχικός στόχος της πρόσκλησης είναι η στήριξη της λειτουργίας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο (ΚΑΔ 47) υπό το καθεστώς της πανδημίας της νόσου COVID-19.

 Δυνητικά Δικαιούχοι:

  • Υφιστάμενες Επιχειρήσεις: σύσταση έως την 30/09/2019.
  • Νεοσύστατες Επιχειρήσεις: σύσταση από 01/10/2019 έως 12/02/2021.
  • Να έχουν το ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ (ΚΑΔ 47 και Αναλυτικοί αυτού) είτε ως ΚΥΡΙΑ Δραστηριότητα, είτε ως δραστηριότητα με τα μεγαλύτερα έσοδα.
  • Να διατηρούν φυσικό κατάστημα λιανικής πώλησης ειδών.
  • Η λειτουργία τους να έχει ανασταλεί για τουλάχιστον 1 ημέρα από την 18/03/2020 και εφεξής.
  • Οι υφιστάμενες επιχειρήσεις να έχουν μείωση τουλάχιστον 20% στον κύκλο εργασιών τους κατά το 4ο τρίμηνο του έτους 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του έτους 2019.  

Επιχορήγηση:  Σε κάθε επιχείρηση θα αποδίδεται συνολική επιχορήγηση έως του ποσού των 5.000€ (χωρίς ΦΠΑ).

Επιλέξιμες Δαπάνες:

  1. Εξοπλισμός Πληροφορικής (έως 30% * επιχορηγούμενου Π/Υ).
  • Εξυπηρετητές /διακομιστές (server) για τη φιλοξενία εφαρμογών - λογισμικού απαιτούμενου για την δημιουργία/αναβάθμιση και λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος, με τα συνοδευτικά στοιχεία του (πληκτρολόγια, οθόνη, κλπ.) και το απαιτούμενο λειτουργικό σύστημα. Επιτρέπεται και η απόκτηση με τη μορφή του Infrastructure as a Service (IAAS). Στην περίπτωση απόκτησης με την μορφή Infrastructure as a Service (IAAS), επιλέξιμο είναι το κόστος για ένα έτος.
  • Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές (Desktop/Laptop).
  • Άλλος τεχνολογικός εξοπλισμός σχετικός με την δημιουργία/αναβάθμιση και την λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος (π.χ. εξοπλισμός Δικτύου, Bar code readers, εκτυπωτές, κλπ.). Δεν είναι επιλέξιμη η δαπάνη προμήθειας tablets , συσκευών κινητής τηλεφωνίας και τηλεοράσεων.

2. Λογισμικό (έως 100% * επιχορηγούμενου Π/Υ).

  • Υπηρεσίες σχεδιασμού, ανάπτυξης και διαχείρισης ηλεκτρονικού καταστήματος e-shop - θα λειτουργεί σε 2 γλώσσες, καθώς και σε περιβάλλον κινητών συσκευών – mobile responsive ή dedicated mobile version και θα ενσωματώνει λειτουργίες παραγγελειοληψίας (καλάθι), αποθήκης (ποσότητα ειδών) και ασφαλών ηλεκτρονικών πληρωμών (redirect σε τραπεζικό περιβάλλον).
  • Επιλέξιμη δαπάνη είναι και η αγορά λογισμικού με την μορφή Software as a Service (SaaS) εφόσον είναι απαραίτητη για την λειτουργία του e-shop. Στην περίπτωση απόκτησης με την μορφή Software as a Service (SAAS), επιλέξιμο είναι το κόστος για ένα έτος.
  • Ανάπτυξη ή/και πιστοποίηση ψηφιακής πολιτικής ασφάλειας.

Εφόσον η επιχείρηση διέθετε ήδη ηλεκτρονικό κατάστημα πριν τις 18/3/2020, τότε αυτό δύναται να αναβαθμιστεί με δικαιούμενη επιχορήγηση έως του ποσού των 1.500,00 € και δεν είναι επιλέξιμες οι δαπάνες προμήθειας εξοπλισμού.

Ως έναρξη επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η 18η Μαρτίου 2020.

Χρόνος υλοποίησης επενδυτικών σχεδίων: Μέχρι 6 μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης ένταξης.

Περίοδος υποβολής: από22/02/2021 έως 05/04/2021.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ: https://www.diaxeiristiki.gr/index.php/2015-12-16-13-56-415/3139-e-lianiko-prokiryksi-drasis